Intresseanmälan God man/Förvaltare

LÄS MER

Lidköping - Götene - Vara - Essunga - Grästorp - Skara - Karlsborg

Överförmyndaren i västra Skaraborg söker personer som vill ha uppdrag som ställföreträdare. Det viktigaste är att du är intresserad av att arbeta med människor. Det är också bra om du är van vid ekonomiska frågor och myndighetskontakter.


En god man fungerar som ett stöd för den som inte klarar sig själv. Det kan till exempel handla om att betala räkningar, hjälpa till med myndighetskontakter. Som god man agerar du alltså ställföreträdare för någon som saknar förmåga att företräda sig själv i olika situationer. Uppdraget brukar uppfattas som både intressant och givande.

Om du är intresserad av att bli god man eller förvaltare behöver du:

  1. Ta reda på vad uppdraget innebär. Detta gör du enklast genom att läsa på vår hemsida samt titta på vår utbildningsfilm som du också hittar där.
  2. Lämna en intresseanmälan här. Bekräftelsemail med inloggningsuppgifter skickas via e-post om du lyckats med din registrering.
  3. Bli godkänd i vår lämplighetsprövning (Kontroll görs hos Kronofogden, polisens belastningsregister och socialtjänsten). Vi kan även komma att kontakta dig för kompletterande frågor samt information när lämplighetsprövning gjorts. 
  4. När du markerats som godkänd av oss i portalen får du behörighet att se lediga uppdrag. Ett mail skickas till dig med en länk. Där kan du lämna intresse för de uppdrag du kan tänka dig ta. Du kan även komma att bli kontaktad av Överförmyndaren med förfrågan i enskilda ärenden som vi tror skulle passa dig. 

Lidköpings kommun administrerar även denna tjänst åt Götene kommun.