Volontärarbete - intresseanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Har du en vilja och ett engagemang att hjälpa andra till en meningsfullare vardag? I så fall kan arbetet som Volontär vara något för dig.
Inom Social Välfärd och Kultur & Fritid finns nu flera spännande uppdrag att frivilligarbeta inom.
I Lidköpings kommun har det funnits Volontärverksamhet inom fd Vård och Omsorg under flera år, men i och med en spännande satsning att utöka volontärverksamheten inom fler förvaltningar/områden breddas variationen på uppdragen och möjliggör spännande, givande och roliga tillfällen att volontärarbeta inom.
 
Att vara volontär är den goda gärningen som ger mycket åt andra, men även till dig som volontär. Att exempelvis vara delaktig i ett samtal, hjälpa till vid ett event, som informatör, som promenad- eller läsvän ger både dig och mottagaren en meningsfullhet i vardagen och en känsla av att vara sedd. Att ge en stund av sin egen tid för att hjälpa andra är en enkel men värdefull insats. För yngre volontärer ger volontärarbetet en bra tyngd till ditt CV som visar på engagemang och arbetsglädje samt ger dig en glimt av vad det kommande arbetslivet har att erbjuda.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om respektive rubrik:

Social Välfärd

Kultur och Fritid

Aktuella uppdrag

Att vara volontär

Lathund för volontärer

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa